Mentorskap och mentor

Vill du utvecklas med hjälp av en mentor och få ta del av mentorns kunskap och erfarenhet? Personligen och i karriären? Mentorskap betyder att en adept och en mentor träffas regelbundet för att lyssna och samtala. Sök mentor på NovaNet:

Här finner du en presentation av terapeuten/coachen/konsulten.

mentorskapEn mentor inspirerar andra genom att vara en förebild som delar livskunskap och erfarenhet från sitt eget yrkesliv. Om du är ny som chef eller ledare är mentorskap ett sätt att hitta din nya roll samt få hjälp att utvecklas på vägen.

Visste du att Mentor var Odysseus gode vän?

Mentorskap är ingen nyhet. Det är en tradition som härstammar från gamla Grekland. När Odysseus gick ut i det trojanska kriget bad han sin gode vän Mentor, att ta hand om sonen Telemachos. Han ville att Mentor skulle bli sonens vän, förebild och rådgivare.

Lojalitet och överföring av kunskap är fortfarande en viktig del av mentorskapet. Mentorn behöver inte vara äldre än sin adept men erbjuder mer kompetens och erfarenhet. Behovet av mentorer ökar kontinuerligt i näringslivet och offentlig förvaltning.  

Lyckas med ditt mentorskap

Ett framgångsrikt mentorskap handlar om ett lärande och en utveckling för både mentor och adept. Lyssna, få råd och insikter från din mentor, men du ska inte bli en kopia av din mentor. Syftet med ett mentorskap att du ska hitta egna svar och följa din egen väg.

Sök mentorskap och mentor på NovaNet

Via länken kan du läsa presentationer till mentorer som är utbildade vid HumaNova. Kontaktuppgifter finns på respektive mentors egen sida.

Sök mentor på NovaNet (länken öppnas i ett nytt fönster):

Här finner du en presentation av terapeuten/coachen/konsulten.